Veelgestelde vragen

Kom in contact met Mora en krijg antwoord op al je vragen

Sponsoring

Ja, we doen aan sponsoring, maar op een beperkte schaal. We steunen elk jaar enkele initiatieven die direct betrekking hebben op onze producten of op het thema 'bewegen'. Bijvoorbeeld de opening van een nieuwe supermarkt of een voetbaldag voor mensen met een beperking. Je kunt ons altijd benaderen met een sponsoraanvraag. Gebruik hiervoor het reactieformulier hieronder.

Onze snacks zijn diepvriesproducten en dus niet per post op te sturen. Bonnen voor gratis producten hebben wij niet, maar in de supermarkt kan je heel regelmatig interessante Mora aanbiedingen terug vinden.

Het bedrijf achter Mora

Ondanks dat er in onze fabrieken hele strenge kwaliteits- en veiligheidseisen gelden, vinden we het leuk om een kijkje achter de schermen te geven in onze fabrieken. Daarom geven we geregeld rondleidingen aan sollicitanten en scholen, om het te enthousiasmeren voor ons merk en onze producten.

Onder het kopje "Over Mora" vind je heel wat achtergrondinformatie over Mora. Tegenwoordig is Mora een merk van Van Geloven. Meer informatie over Ad van Geloven vind je op www.vangeloven.com.

Verschillende horecabedrijven met vestigingen in de ons omringende landen nemen een aantal van onze producten af. Deze bedrijven zijn veelal gericht op Belgische en Nederlandse klanten in het buitenland. Ga je op vakantie naar Spanje, dan is de kans groot dat je onze Mora frikandel ergens tegenkomt!

Onze producten

De Mora producten worden met de grootste zorg gemaakt. We besteden veel aandacht aan voedselveiligheid en hanteren strikte, gecertificeerde kwaliteitsnormen. De fabrieken van Mora / Van Geloven zijn ISO-gecertificeerd. Alle procedures en processen zijn nauwkeurig in kaart gebracht en vastgelegd.

Gevarieerd eten is de sleutel. Steeds andere dingen eten is niet alleen lekker en leuk, zo krijg je ook veel verschillende voedingsstoffen binnen. Praktisch elk voedingsmiddel kan deel uitmaken van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Eet dus gerust een Mora-snack op z’n tijd!

Je gezondheid blijft je eigen verantwoordelijkheid, maar we maken het je wel makkelijk om gezonde keuzes te maken:

  • We bieden een uitgebreide keuze aan snackproducten met verschillende zoutpercentages en vetgehaltes.
    We proberen je zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van onze producten: op alle Mora verpakkingen vind je informatie over de dagelijkse voedingsrichtlijn.
  • We zoeken voortdurend naar manieren om onze producten nog beter en gezonder te maken, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.
  • Bijna al onze producten zijn niet alleen geschikt voor de friteuse, maar ook voor de oven/grill en pan.

Tips om verstandig te frituren:

  • Gebruik vloeibaar frituurvet (olie)
  • Verwijder na elke frituurbeurt kruimels en bakresten
  • Vervang het frituurvet na 5-7 keer gebruik voor een optimaal resultaat

De dagelijkse voedingsrichtlijn (GDA = Guidelines Daily Amount) geeft aan hoeveel één Mora-snack bijdraagt aan energie (in kcal) en hoeveel noodzakelijke voedingsstoffen erin zitten. Hoeveel energie en voedingsstoffen jij nodig hebt, hangt onder meer af van je leeftijd, gewicht, grootte en geslacht.

Bij Mora houdt een speciaal productontwikkelingsteam zich bezig met het terugdringen van vetten en zouten. Daarbij gaat bijzondere aandacht naar de smaak, want die moet natuurlijk op peil blijven.

In kroketten die rundvlees bevatten gebruiken we rundergelatine.

In een aantal van onze producten gebruiken we hulpstoffen. Deze moeten aan strenge eisen voldoen. Stoffen die veilig zijn bevonden voor gebruik binnen de Europese Unie, krijgen een E-nummer. Dit is dus eigenlijk een kwaliteitskenmerk. Overigens is er helemaal niets vreemds aan het gebruik van hulpstoffen. Zo hebben enkele vitamines een E-nummer en ook kleurstoffen uit bieten en worteltjes. Smaakstoffen hebben geen E-nummer.

De verschillende E-nummers zijn met naam, functie, bijwerkingen en dieetbeperkingen te vinden op http://www.food-info.net/.

Waar mogelijk vermelden we op onze verpakkingen de voedingswaarde. Soms is een verpakking zo klein, dat daar geen ruimte voor is. In dat geval vermelden we alleen de wettelijk verplichte informatie. De voedingswaarde is niet wettelijk verplicht, maar we vinden het wel belangrijk dat je weet wat er in onze producten zit. Daarom vermelden we bij Onze Mmm… snacks de voedingswaarde van alle Moraproducten.

In het snackoverzicht op de website kun je per product de informatie vinden die je zoekt. Daarnaast staat alle informatie rond allergieën ook op de verpakking. Wil je geen enkel risico nemen, raadpleeg dan altijd de verpakking van het product dat je wilt gaan eten. Wanneer we iets veranderen aan onze producten, dan passen we de informatie op de website daarop aan. Maar misschien heb jij een product dat nog op de oude manier is gemaakt. Dan klopt de informatie op de site dus niet. Als allergie-informatie belangrijk voor je is, controleer je dus steeds de verpakking.

Voor alle producten geldt dat de bereiding mogelijk is die op de verpakking staat. Ovenbereiding en magnetronbereiding zijn twee totaal verschillende bereidingsvormen. Een magnetron verwarmt vooral, terwijl de oven ook zorgt voor een krokante korst. Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, adviseren wij om het bereidingsadvies op te volgen dat op de verpakking staat.

De kwaliteit van onze producten is het beste binnen de THT-datum die op de verpakking staat. Wij raden je aan om producten die over de houdbaarheidsdatum heen zijn niet meer op te eten.

Mora heeft geen producten in haar assortiment die Halal geproduceerd zijn. Wel hebben we een uitgebreid vegetarisch assortiment, wat door veel mensen als alternatief voor Halal producten gezien wordt.

Dat is heel normaal. We noemen dat het ‘groentenat’ van de loempia. We gebruiken verse groenten in onze loempia’s. Die worden vervolgens bevroren. Als jij de snack daarna opwarmt, ontdooien de groenten en kan er wat water uit de loempia komen.

Ja, dat kan. Deze verpakkingen worden gevuld op gewicht. Het gewicht dat aangegeven staat op de doos, is leidend. De afzonderlijke mini snacks kunnen variëren in gewicht. Bij het aantal wordt daarom altijd circa vermeld. Het kan dus gebeuren dat er een snack meer of minder in de verpakking zit. Je krijgt in ieder geval altijd het juiste gewicht.

Jazeker! Het is zelfs heel belangrijk om de baktijden aan te houden, zowel voor je veiligheid als voor de kwaliteit van het product. Een aantal Mora-snacks heeft een vulling die heel erg heet kan worden als je ze te lang verwarmt. Hierdoor ontstaat het risico dat iemand zich verbrandt op de huid of in de mond.

Duurzaamheid

Bij Mora nemen we verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en maatschappij. Want snacken is een feestje en daar moet je zorgeloos van kunnen blijven genieten en succesvol in kunnen ondernemen.

Lees hier alles over ons duurzaamheidsbeleid. 

Beeldmateriaal

Ja, maar alleen voor professioneel gebruik. Ben je werkzaam in het horeca- of winkelkanaal? Via de site van Van Geloven krijg je toegang tot onze uitgebreide beeldbank. Je moet je alleen even registreren bij je eerst bezoek.

Overig

Leuk! Neem contact met ons op via het contactformulier op de website. We willen je wel meegeven dat we een speciale afdeling productontwikkeling hebben. Hier zijn mensen dag in dag uit bezig met het bedenken van nieuwe producten. Je moet dus wel heel creatief zijn om hen te verrassen. Daarbij komt dat veel ideeën die we van Mora-fans krijgen, moeilijk in de praktijk zijn te produceren. Weet wel dat je bij het inzenden van je idee ook afstand doet van je auteursrechten.