Over Mora

Lees Mmmeer over het lekkerste merk op internet

Hoe het allemaal begon

Het begint allemaal in een kleine buurtslagerij in Maastricht. Vanuit zijn vaders slagerij brengt Marcel Mourmans op de fiets (later op de brommer) kroketten en loempia’s rond naar verschillende cafetaria’s in de omgeving. In deze tijd begint Marcel al met het ontwikkelen van eigen recepten. De producten probeert hij te verkopen aan cafetaria’s in de buurt. Dat loopt zo goed dat hij samen met zijn vrouw, Robby Ramaekers, het bedrijf Mora opricht. 

"Robby, zullen we samen een bedrijf beginnen?"

Lees Mmmeer over onze geschiedenis

Mora's duurzaamheidsbeleid

Bij Mora nemen we verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en maatschappij. Want snacken is een feestje en daar moet je zorgeloos van kunnen blijven genieten en succesvol in kunnen ondernemen. Bij de ontwikkeling van onze producten zijn we ons daar continu van bewust.

Benieuwd hoe we dit doen?

Lees Mmmeer over ons duurzaamheidsbeleid

Alles over Cora & Flora

Cora is sinds 1986 hét gezicht van Mora en is inmiddels één van de langstlopende en meest bekende reclamepersoonlijkheden. In 1986 zocht Mora iemand die op televisie kon vertellen hoe ontzettend lekker en gemakkelijk de snacks zijn.

Vanaf 2013 wordt Cora bijgestaan door haar nichtje Flora. Werken in de keukens van Mora, dat is wat Flora al vanaf kleins af aan wilde. Wat wil je ook met zo’n tante! 

Ben jij fan van Cora en Flora?
Bekijk dan ons video archief!

Bekijk video archief