Een recept met Mora’s

vegetarische draadjesvleesch bitterballen
 

Mora vegetarische draadjesvleesch bitterballen borrelrecept

Een Mora vegetarische draadjesvleesch bitterbal op een vierkantje van donker, smeuïg Fries roggebrood met Muhammara, Baby Romaine sla, mosterd mayonaise en gezouten popcorn.

Ingrediënten voor 12 borrelhapjes
1 doosje Mora vegetarische draadjesvleesch bitterballen
1 pakje roggebrood snacks of Fries roggebrood
1 kropje Baby Romaine sla
1 bakje Muhammara
1 tube/pot mosterd mayonaise
1 zak gezouten popcorn
12 prikkers van 9 centimeter

Bereidingswijze
Bereid de Mora vegetarische draadjesvleesch bitterballen zoals beschreven op de verpakking. Leg de 12 roggebrood vierkantjes van 4x4 centimeter op een mooi plankje. Wanneer je grotere plakken roggebrood hebt, snijd ze dan even in vierkantjes van 4x4 centimeter. Smeer op de stukjes roggebrood Muhammara. Snijd de onderkant van het kropje Baby Romaine sla los en verwijder de buitenste bladeren. Leg een blaadje Baby Romaine sla op ieder stukje roggebrood. Smeer op de sla nog een beetje extra Muhammara. Plaats hierop de Mora vegetarische draadjesvleesch bitterbal, met daar bovenop een toefje mosterd mayonaise en een stukje gezouten popcorn. Voor de stabiliteit kan er een grote bol of knoop prikker worden ingestoken zodat het geheel beter blijft staan.

Serveer op een mooie schaal, bord of plank met een servetje.

Variatietip: Gebruik in plaats van de Muhammara ook eens 1 bakje naturel hummus en in plaats van de Baby Romaine sla 1 zakje gemengde sla.