Inspiratie

Crispy Chick'n Kipsalon

Utensils icoon 2 porties
Clock icoon 30 minuten

Zo maak je in een handomdraai een heerlijke, crispy kipsalon met frietjes, groenten, kaas en Mora Crispy Chick’n strips.

crispy chicken kipsalon

Ingrediëntenlijst

1 verpakking Mora Crispy Chick’n strips
600 gram diepvriesfriet
1 tomaat
¼ komkommer
1 rode ui
Klein zakje gesneden ijsbergsla
3 tenen knoflook
Bosje verse peterselie
250 gram Griekse yoghurt
30 gram jonge geraspte kaas
Klein bakje tuinkers
2 vuurvaste schaaltjes

Bereiding

1
Verwarm de Philips Airfryer gedurende 5 minuten voor op 200°C.
2
Doe de diepvriesfriet en Crispy Chick’n samen in de Philips Airfryer en bereid gedurende 12-14 minuten op 200°C. De bereidingstijd van Crispy Chick’n bedraagt normaal 6 minuten op 200°C, maar doordat we de Crispy Chick’n samen bereiden met de diepvriesfriet is de bereidingstijd wat langer.
3
Snijd ondertussen de peterselie en knoflook fijn en meng dit door de Griekse yoghurt. De yoghurtsaus is het lekkerste wanneer je deze 2 uur van tevoren maakt en laat trekken.
4
Halveer de komkommer en tomaat en snijd deze vervolgens in plakjes.
5
Halveer ook de rode ui en snijd deze in halve ringen.
6
Meng de komkommer, tomaat en rode ui tot een salade in een grote kom.
7
Pak de twee vuurvaste schaaltjes en verdeel de gebakken friet over de bakjes. Leg daar bovenop de gebakken vegetarische Crispy Chick’n en een laagje ijsbergsla, salade en geraspte kaas.
8
Zet de bakjes vervolgens één voor één even terug in de Philips Airfryer en laat de kaas gratineren gedurende 2 minuten op 200°C.
9
Top het geheel af met de yoghurt saus en bestrooi met wat tuinkers.